Schottelweekend 2023

Het was weer een prachtig weekend met een geweldige sfeer. Nadat de schepen aangekomen waren op de verzamelplek, was het op donderdag 18 mei eindelijk zover dat de bruggen geopend werden en dat de schepen voor de Koppelpoort aan konden leggen.

Als een geoliede machine bewogen alle schepen zicht naar de aanlegplaats en binnen een recordtijd lagen alle schepen, onder het oog van vele toeschouwers, op hun plaats. Mooi op tijd voor de avondborrel.

Vrijdag werd de boot voor de historische rondvaart gevuld met 45 personen en werd zo goed als alles uitgelegd over de stad. In de middag sloot een groep mensen nog aan bij de stadswandeling van het Gilde waar iedereen ook erg enthousiast over was. Zeker over de veel gebruikte spreekwoorden die hun herkomst hebben uit de historie van Amersfoort. ‘s Avonds was er een heerlijke BBQ met lopend buffet bij Kroast aan de haven. Het was gezellig en het weer was heerlijk.

Zaterdag was het (helaas) weer tijd om te vertrekken. Al was het wel weer indrukwekkend om te zien hoe alle schepen vakkundig de haven verlieten. Weer met enorm veel toeschouwers. Wat was het weer een mooi weekend. Op naar Schottelweekend 2024.