Start registratie Varend erfgoed

Eerder dit jaar is onze vereniging lid geworden van de Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) .

Het lid worden bij de FVEN en de inzet van onze registercommisie heeft ertoe geleid dat leden van Vereniging de Schottelboot vanaf heden hun schip/schepen via onze website aan kunnen melden voor Varend erfgoed.

De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) is de koepel van behoudsorganisaties. De FVEN (voorheen FONV) behartigt de gemeenschappelijke belangen van de behoudsorganisaties, en coördineert en stimuleert activiteiten die van belang zijn voor het Varend Erfgoed. Daarnaast faciliteert de koepel de behoudsorganisaties, waaronder de registratie van het Nederlands Varend Erfgoed

Website FVEN

Met de registratie van onze schepen als Verend erfgoed maken we als vereniging een mooie stap in het behoud van onze vloot en helpen.

De FVEN heeft een Register Varend Erfgoed Nederland (RVEN). Daarin zijn gegevens over het Nederlands Varend Erfgoed opgenomen. Het RVEN geeft een zo volledig mogelijk beeld van de technische en cultuurhistorische ontwikkelingen van de Nederlandse historische scheepvaart en scheepsbouw. Het RVEN biedt:
– een overzicht van het Nederlands Varend Erfgoed;
– inzicht in de technische en cultuurhistorische kenmerken ervan;
– een transparante en openbare toegankelijkheid voor het publiek.

Doelstelling RVEN