Woerdense Havendagen 2024

Nadat onze vereniging aangemeld was bij het FVEN was de organisatie van de Woerdense Havendagen de eerste die ons uitnodigde voor een historisch evenement. Op vrijdag 7 juni arriveerde drie schepen van onze vereniging in de volle haven van Woerden. Met veel muziek, schepen en draaiende historische motoren om ons heen zijn we gaan liggen naast de sleepboten aan de Emmakade. Na elkaar verwelkomt te hebben kregen we van de havenmeester voor iedere boot een enorme tas met “goodies”. We werden verwend met tompoucen voor bij de eerste kop koffie, bonnen voor hapjes en drankjes en veel andere leuke spullen.

Alles stond tijdens het evenement in het teken van water en plezier. De rondvarende opduwertjes, rondvaart stoomsleepboot Jan de Sterke (welke tussen alle schepen door manoeuvreerde), de nautische markt, een groot bad voor afstandbestuurbare scheepjes en een podium welke deels op het water dreef, voor elke wat wils. In de middag werd iedereen toegespeeld door fanfarecorps Excelsior en maakte Rooie Arie er een feestje van.

Op zaterdag waren de krachtproeven voor de opduwertjes waar de kleine krachtpatsertjes konden laten zien wat ze in hun mars hadden en gaf de Jostiband een optreden voor alle aanwezigen die aan het genieten waren van het uitzicht, een frietje en/of een drankje.

Op zondag was het al vroeg onrustig in de haven voor het vertrek van de schepen. De eerste groep schepen lag al snel ongeduldig voor de brug en baanden zich bij de eerste opening een een weg door de brugopening. Langzaam bij beetje vertrokken de meeste schepen in plukjes door de brug, zo ook de twee laatste Schottelboten, en voer iedereen weer huiswaarts. Behalve de Tjerk Hiddes, die was al vroeg vertrokken richting DelfSail.

Uiteraard is er weer een mooie video samenvatting gemaakt.