Tjerk Hiddes

We hebben een andere boot op het oog en willen ons trotse schip verkopen

Het betreft de Tjerk Hiddes” met bouwnummer 34  uit 1967, gebouwd bij “Schottel Warmond”. Van dit type zijn er slechts twee gebouwd. In tegenstelling tot andere Schottels, (allen gebouwd voor de overheid) is dit schip gebouwd in opdracht van een particulier, met als gevolg dat de indeling ontworpen is voor privé gebruik en  het comfort en de afwerking van hoog niveau is. Veel kastruimte aanwezig.

Aantal vaste slaapplaatsen 4, plus 2 in de stuurhut/salon. Er is geen gas aan boord, koelkast en 2 pits kookplaat op 230 Volt. Toilet is elektrisch op 230 Volt. (vacuüm toilet) Warm water komt van een Vetus boiler.

De L-zit in de salon heeft een diepe zit en kussens van professionele stof. De tafel is vernieuwd en staat op een gasveerpoot, zodat hier eenvoudig de 2 extra slaapplaatsen gecreëerd kunnen worden. Daarmee komen het totaal aantal slaapplaatsen op 6.

De voorpiek is voorzien van 2 V-vormige matrassen van het merk Neptune op lattenbodems, waarvan 1 verstelbaar.

De achter hut heeft een zeer ruime langsscheepse en dwarsscheepse kooi.

Hoofdmotor een 6 cyl. 230 pk Baudouin, Generator Mastervolt Whisper 800, boegschroef MaxProp.

De voortstuwing geschiedt door een Schottel roerpropeller Type SRP100.

In de motorkamer staan 3 accu banken, voor respectievelijk de motor, de generator en domestic services. Verder 3 schakelborden (24, 230 en 12 Volt), een acculader, een omvormer naar 230 Volt 2500 Watt en automatische walstroomaansluiting. Een lens manifold met eclectische pomp met olie afscheider en de dekwaspomp. Het front van de stuurhut is voorzien van 2 slingerruiten en 1 ruitenwisser. Het schip is voorzien van alle navigatie apparatuur, behalve radar. Ook s ’winters is het goed toeven, vanwege de Eberspacher hete lucht verwarming.

Het ruime achterdek is voorzien van een bimini tent en biedt plaats aan 4 persoons loungebank. Op het voordek is een elektrische ankerlier geplaatst.

De afmetingen zijn: Lengte 12.50 m, breedte 3.70 m, diepgang 1.35 m, met een maximale doorvaarhoogte van 4.85 m en minimaal 2.80 m. Waterverplaatsing plus/minus 1 ton. Maximale snelheid 18.5 km/uur (10 knots). Brandstof verbruik nominaal 6 a 7 liter per uur.

Brandstoftank 450 liter, Watertank 400 liter, Vuilwatertank 220 Liter.

Het schip is in 2008 gerenoveerd, waarbij o.a. de nieuwe hoofdmotor is geplaatst (1447 draaiuren) in 2014 is een 2de renovatie uitgevoerd.

Voor extra foto’s graag even contact opnemen.
Vraagprijs € 48.000 Roland Werkhoven