Verslag Koningsdag 2024 Katwijk aan Zee

Ons eerste Varend Erfgoed evenement van dit jaar is achter de rug. Een evenement om verrassend positief op terug te kijken want de Oranjevereniging van Katwijk aan Zee maakt er een enorm feest van.

Vrijdag sloten de RP60 en de Tjerk Hiddes bij de aanbrengtocht aan vanuit Oude-Wetering welke rond 10 uur vertrok richting de Kaag, door Leiden naar Katwijk aan Zee. Voor de Spoorbrug van Leiden lagen RP59 en Swaen te wachten en sloot de stoet aan.

Aangekomen in de haven van van Katwijk konden de Schotelboten aan stuurboord aanleggen en de slepers over bakboord. Na het nodige voorstellen en/of bijpraten werden de schepen versierd en was het tijd voor het diner in de brandweerkazerne, een gezellig samenzijn en een heerlijk Chinees buffet. Als toetje nog een lekker ijsje en een prachtig welkomstpakket.

De volgende dag, Koningsdag, werden braderie, historische vracht- en brandweerwagen en historische ambachten al vroeg opgesteld. De hele dag werden deze bezocht door een grote stoet aan mensen. ‘s Avonds werd de mooie dag nog afgerond met vuurwerk op de Binnenwatering, het deel tussen de Oude Rijn en zee.

Zondagmorgen starte de dag met een heerlijk en gezellig ontbijtje in het ruim van de Adriana waarna de schepen werden voorbereidt op het vertrek en, na elkaar een behouden vaart te wensen, langzaam uit de haven en huiswaarts vertrokken.